بلاگ رسمی حاج علی کدخدایی

و تعلم ما فی نفسی ..
يكشنبه, ۱ مرداد ۱۳۹۶، ۰۷:۰۲ ق.ظ

مطلب 2

هوالغفور ..


دیدگاه امام  درباره شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی‏

‏‏ 

‏‏ 

‏هماهنگی در تبلیغات‏

‏بسم الله الرحمن الرحیم‏

‏مسئلۀ تبلیغات ـ همان طور که می دانید ـ از مسائل بسیار پراهمیت‏ ‏است و مع الأسف، باید بگوییم که از اول نهضت تا به حال، تبلیغاتمان در‏ ‏خارج صفر بوده است و فقط در داخل، مسائل را برای یکدیگر گفته ایم.‏ ‏می دانید که هر روز در خارج، دولت و ملت ایران را وحشی معرفی‏ ‏می کنند. البته آنها که بر ضد ما تبلیغات می کنند، خود متوجهند که ما‏ ‏آنگونه نیستیم، ولی آنها همه چیز خودشان را از دست داده اند؛ باید ما را‏ ‏وحشی قلمداد کنند، ولی متأسفانه برای کسانی تبلیغ می کنند که هیچ‏ ‏نمی دانند. ما هم که به فکر چاره نیستیم و سفارتخانه هایمان هم کاری‏ ‏انجام نداده اند و با وضعی که دارند، کاری هم نمی توانند انجام دهند.‏

‏ هماهنگی و اتحادتان را حفظ کنید. و تنها در حفظ اتحاد و‏ ‏هماهنگی است که پیروز می شویم، والاّ شکست خواهیم خورد و دوباره‏ ‏تحت سلطۀ قدرتی دیگر قرار خواهیم گرفت.‏

مسئله ای که شما می خواهید دنبال کنید ـ یعنی، مسئلۀ هماهنگی‏ ‏بین تمام نهادها ـ بسیار مهم است. شما باید احساس کنید که صلاح دین‏ ‏و مکتب ما و صلاح مملکت ما این است که همه با هم یک کار را دنبال‏ ‏کنیم. واضح است که اگر هر گروه یک کار را انجام دهند، گرچه ممکن است‏ ‏در ابتدا اختلافی نباشد، ولی بالاخره در طول مدت، اختلاف می شود. از‏ ‏آنجا که تبلیغات اساس کار است و موجب تشتت و یا انسجام یک ملت‏ ‏است، شما هماهنگی و اتحادتان را حفظ کنید. و تنها در حفظ اتحاد و‏ ‏هماهنگی است که پیروز می شویم، والاّ شکست خواهیم خورد و دوباره‏ ‏تحت سلطۀ قدرتی دیگر قرار خواهیم گرفت.‏

 ‏بنایتان را بر این بگذارید که برای اسلام و حق خدمت کنید که در این‏ ‏صورت است که اختلاف پیدا نمی کنید. اختلاف مال شیطان است، در‏ ‏رحمان اختلاف نیست.

 

دولت و مجلس و از آن مهمتر، خود شما هستید که باید منسجم‏ ‏شوید. سعی کنید اختلاف گروهی، اساس اختلاف در تبلیغ نشود.‏ ‏بنایتان را بر این بگذارید که برای اسلام و حق خدمت کنید که در این‏ ‏صورت است که اختلاف پیدا نمی کنید. اختلاف مال شیطان است، در‏ ‏رحمان اختلاف نیست. اگر گروهها برای خدا کار کنند و با هم مشورت‏ ‏کنند و با افرادی که اطلاعاتشان بیشتر از آنهاست همکاری نمایند،‏ ‏شاید بتوانند تبلیغات را راه بیندازند. امروز روزنامه ها و رادیوها دائماً ما را‏ ‏مورد حمله قرار می دهند. شما هم باید در مقابل آنها به تکلیفتان عمل‏ ‏کنید. عمده آن است که انسان تکلیفش را در مقابل خدا ادا نماید، والاّ اگر‏ ‏بخواهد خودنمایی کند، از اول شکست خورده است.‏

‏ من به همۀ شما دعا می کنم و توجه می دهم که سعی کنید کتابهایی‏ ‏که صددرصد اسلامی است چاپ نمایید.

 

من به همۀ شما دعا می کنم و توجه می دهم که سعی کنید کتابهایی‏ ‏که صددرصد اسلامی است چاپ نمایید. خداوند اجر مبلغین حقیقی را‏ ‏که انبیا هستند، به شما عطا کند. ان شاءالله موفق باشید. والسلام علیکم‏ ‏و رحمة الله .

‏24 / 8 / 60‏

‏***‏

‏‏ 

‏اهمیت تبلیغ برای شناساندن واقعیات اسلام و ایران‏

‏ ما باید هرچه بیشتر مردم را حفظ کنیم، و‏ ‏مردم باید هر چه بیشتر در صحنه حاضر باشند. ما الآن در بین راه‏ ‏هستیم. یعنی آن چیزی را که اسلام از آحاد ما خواسته است، و او اینکه‏ ‏اسلام را آن طوری که هست معرفی کنیم به همه جا آن را، ما الآن در اول‏ ‏راه هستیم که باید این کار را انجام بدهیم.‏

 

از کارهای چشمگیری که در این نهاد شده است تقدیر و تشکر‏ ‏می کنم و توفیق آقایان را بیشتر از خدای تبارک و تعالی مسئلت می کنم.‏ ‏مهم این است که در این طور مسائل چون مسائلی است که مربوط به‏  اسلام است، همه مردم شرکت دارند، امروز کارهایی که در ایران می شود،‏ ‏کارهایی که مربوط به جمهوری اسلامی است، از باب اینکه مردم از‏ ‏خودشان می دانند و جدا نمی دانند هیچ نهادی را از خودشان، از این‏ ‏جهت فعال اند در کارها، و ما باید هرچه بیشتر مردم را حفظ کنیم، و‏ ‏مردم باید هر چه بیشتر در صحنه حاضر باشند. ما الآن در بین راه‏ ‏هستیم. یعنی آن چیزی را که اسلام از آحاد ما خواسته است، و او اینکه‏ ‏اسلام را آن طوری که هست معرفی کنیم به همه جا آن را، ما الآن در اول‏ ‏راه هستیم که باید این کار را انجام بدهیم.‏

‏مسئله تبلیغات یکی از مسائل بسیار مهمی است که شاید در رأس‏ ‏بیشتر از امور واقع بشود. و ملاحظه می کنید که دنیا تمام تبلیغاتشان به‏ ‏ضد ماست، تقریباً باید این طور گفت آنهایی که به ضد ما نیستند‏ ‏ساکت اند. والاّ تمام رادیوها، تمام مطبوعاتشان، مصاحباتی که در خارج‏ ‏واقع می شود همه را ملاحظه کردید که به ضد جمهوری اسلامی است،‏ ‏یعنی به ضد اسلام است. و چون اسلام را آنها نمی خواهند و ایران را‏ ‏می بینند که در صدد این است که اسلام را معرفی کند به عالم، و اگر‏ ‏معرفی بشود به عالم قبول خواهند کرد و منافع آنها را به هدر خواهد داد،‏ ‏از این جهت با ایران مخالفت می کنند، نه اینکه یک جمعیتی در ایران‏ ‏هستند، یا یک انسانهایی در ایران هستند، با ایران به اینکه عنوان‏ ‏اسلامی پیدا کرده است. والاّ این ایران بوده زمان محمدرضا، زمان دیگر با‏ ‏آن مخالفت نداشتند، بلکه موافقت هم داشتند. برای اینکه، آن ایران،‏ ‏ایرانی بود که در دست آنها بود و درخواست آنها بود، اما ایرانی که در‏ ‏دست آنها نباشد و مخالف با آنها باشد و خواست آنها را نخواهد انجام‏ ‏بدهد، آنها این ایران را نمی خواهند و به عنوان ایران، اسلام را دارند‏ ‏می کوبند. 

‏و ما باید هر چه بیشتر مسئلۀ تبلیغاتمان را ـ خصوصاً در خارج ـ باید‏ دولتها و باید ملت هرچه بیشتر تبلیغات را به آن دامن بزنند در مقابل آن‏ ‏تبلیغاتی که الآن در دنیا هست.

 

.......................................

- از کارهای چشمگیری که در این نهاد (شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی) شده است تقدیر و تشکر می‌کنم و توفیق آقایان را بیشتر از خدای تبارک و تعالی مسئلت می‌کنم
- با هماهنگی و نظم در تبلیغات تمام دسیسه‌های دشمن خنثی می‌شود
- ما باید در همه امور هماهنگی را حفظ نماییم مخصوصاً هماهنگی در تبلیغات که از اهم امور است باید بیشتر حفظ شود
- تبلیغات باید براساس معنویات باشد، معنویات اساس اسلام است.

 

.............................................................................................................................................................................................................................................................................................

امام خامنه ای  :

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی براساس یک نیاز واقعی و صادقانه شکل گرفت و این نهاد در طول سی سال گذشته نیز همواره براساس شناخت لحظه و نیاز عمل کرده است.

شوراى هماهنگى تبلیغات اسلامی یکى از کهن‌ترین و پرسابقه‌ترین نهادهاى نظام جمهورى اسلامى است.
- این مجموعه (شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی) در طول این سالها همچنان در خط درست و در صراط مستقیمى حرکت کرده، لحظه‌ها را شناخته و کار مناسبِ آن لحظه را انجام داده است.

- راهپیمایی نهم دی، نیاز لحظه ها بود که شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به درستی اقدام کرد و مردم نیز بخوبی این نیاز را تشخیص دادند و 9 دی به یکی از قله های تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد.
- اگر ما این شورای هماهنگی را نداشتیم، بی‌شک ناسازگاری‌ها و اشکالات فراوانی را در ایجاد و راه‌اندازی و اداره مراسم مختلف شاهد بودیم.

 

 

...........................................................................................................................................

بیانات در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی۱۳۸۸/۱۰/۲۹

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

خیلی خوشحالیم از اینکه بعد از مدتهای طولانی، این توفیق دست داد که با شما برادران و خواهران عزیز - که یکی از مؤثرترین کارها را در حرکت نظام جمهوری اسلامی بر عهده گرفته‌اید - ملاقات کنیم و به شما خسته نباشید عرض کنیم.
این اهمیت دارد که یک دستگاهی بر اساس یک نیاز واقعی و صادقانه در کشور به وجود بیاید و در طول سالیان متمادی، با تحولات گوناگون، آن نیاز را همواره مورد نظر داشته باشد و حق عمل و اقدام را به جا بیاورد. شورای هماهنگی تبلیغات، از این قبیل مجموعه‌هاست.
«
شورای هماهنگی تبلیغات» یکی از کهن‌ترین و پرسابقه‌ترین نهادهای نظام جمهوری اسلامی است. این اهمیت دارد که یک دستگاهی بر اساس یک نیاز واقعی و صادقانه در کشور به وجود بیاید و در طول سالیان متمادی، با تحولات گوناگون، آن نیاز را همواره مورد نظر داشته باشد و حق عمل و اقدام را به جا بیاورد. شورای هماهنگی تبلیغات، از این قبیل مجموعه‌هاست. همان طور که حضرت آقای جنتی (دامت برکاته) فرمودند و اشراف خود ایشان هم یقیناً در این جهت تأثیر بسیار فراوانی داشته است، این مجموعه در طول این سالها همچنان در خط درست و در صراط مستقیمی حرکت کرده، لحظه‌ها را شناخته و کار مناسبِ آن لحظه را انجام داده. مشکل برخی از افراد و مجموعه‌ها این است: بیایمان نیستند، بیشوق و بیمحبت هم نیستند؛ اما لحظه‌شناس نیستند.

مشکل برخی از افراد و مجموعه‌ها این است: بی‌ایمان نیستند، بی‌شوق و بی‌محبت هم نیستند؛ اما لحظه‌شناس نیستند. لحظه را باید شناخت، نیاز را باید دانست.

·        

لحظه را باید شناخت، نیاز را باید دانست. فرض بفرمائید کسانی در کوفه دلهاشان پر از ایمان به امام حسین بود، به اهل‌بیت محبت هم داشتند، اما چند ماه دیرتر وارد میدان شدند؛ همه‌شان هم به شهادت رسیدند، پیش خدا هم مأجورند؛ اما کاری که باید بکنند، آن کاری نبود که آنها کردند؛ لحظه را نشناختند؛ عاشورا را نشناختند؛ در زمان، آن کار را انجام ندادند. اگر کاری که توابین در مدتی بعد از عاشورا انجام دادند، در هنگام ورود جناب مسلم به کوفه انجام میدادند، اوضاع عوض میشد؛ ممکن بود حوادث، جور دیگری حرکت بکند. شناسائی لحظه‌ها و انجام کار در لحظه‌ی نیاز، خیلی چیز مهمی است.

شورای شما بحمدالله این خصوصیت را داشته است. دلائل زیادی هم برای این هست؛ آخری اش همین نهم دی است؛ قبلش - ده سال قبل از این - 23 تیر است که اشاره فرمودند؛ آن روز هم نیاز لحظه‌ها بود؛ این یک کار متعارف و معمولی نبود. راهپیمائی مردم در بیست و دوی بهمن با همه‌ی عظمتی که دارد - که حالا عرض خواهم کرد - یک کار متعارف است، یک کار روان‌شده است، شناخته‌شده است، متوقع است که انجام بگیرد و انجام میگیرد؛ اما بیست و سه‌ی تیر در سال 78، یک کار متعارف نبود، یک کار متوقع نبود؛ اهمیت داشت که این مجموعه بداند و بفهمد که این کار در آن شرائط، لازم است و آن را انجام بدهد. کار نهم دی ماهِ امسال هم همین جور بود. شناختن موقعیت، فهمیدن نیاز، حضور در لحظه‌ی مناسب و مورد نیاز؛ این اساس کار است که مؤمن باید این را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش مؤثر بشود؛ آن کاری را که باید انجام بدهد، بتواند انجام بدهد. خوب، الحمدلله شورای هماهنگی تبلیغات این خصوصیت را داشته است، نشان داده است؛ هم در دهه‌ی اول، در اوضاع و احوال گوناگون آن دهه - در دوران دفاع مقدس، قبل از دفاع مقدس، بعد از دوران دفاع مقدس - هم بعد از رحلت امام در مناسبتهای مختلف که قله‌هائی را در تاریخ ما به وجود آورد. یکی از این قله‌های فراموش نشدنی، همین نهم دی امسال بود.

میلیونها مردم هر سال 22 بهمن در سرتاسر کشور به خیابانها می‌آیند؛ آنها عید انقلاب و سالروز انقلاب و یادبود انقلاب را اعلام می کنند، معنایش این است که انقلاب، قائم به ایمانهای آحاد مردم است.

·         دو تا مطلب را من لازم است عرض بکنم: یکی راجع به بیست و دوم بهمن است؛ دهه‌ی فجر است. دهه‌ی فجر مثل خیلی از چیزهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی، یک پدیده‌ی منحصربه‌فرد است در تاریخ شناخته شده‌ی ما. این، شعار نیست؛ این درست عین واقعیت است، با مطالعه و با تدبر. چرا منحصربه‌فرد است؟ همه‌ی انقلابهای دنیا، از وقتی که جریان انقلابها و حضورهای مردمی در تاریخ ثبت شده است، سالگردهائی داشتند و دارند. اینی که این سالگردها به وسیله‌ی همان عامل و عنصری تجلیل بشود و به یاد مانده بشود که اصل آن حادثه را به وجود آورد، این در تاریخ نظیر ندارد. ببینید انقلابهائی که از آنها چندین سال اثری باقی بود و تحولاتی که یاد آنها در ذهنیت جامعه‌شان باقی ماند - حالا بعضی از انقلابها و تحولات اجتماعی بعد از مدتی بکل از بین رفت و یاد آنها هم فراموش شد - مثلاً فرض بفرمائید انقلاب اکتبر شوروی که ده‌ها سال وجود داشت، یا یک خرده ضعیف‌تر از آن، انقلاب کبیر فرانسه و همچنین بقیه‌ی این تحولاتی که یا به وسیله‌ی انقلابهای مردمی یا شبه انقلابهای مردمی به وجود آمد، در سالگرد آنها - لااقل در سال سوم و چهارم - دیگر خبری از متن مردم نیست، مردم حضور ندارند؛ سالگرد انقلاب را به صورت یک حرکت تشریفاتی انجام میدهند؛ یک عده‌ای از مسئولین میآیند، میایستند؛ احیاناً رژه‌ی نیروهای مسلح و یک تعدادی هم تماشاچی.
مخالفین با انقلاب، مخالفین با نظامِ برآمده‌ی از انقلاب، با مردم روبه‌رو هستند و با مردم طرفند. سرّ اینکه آنها موفق نمیشوند نیز همین است.


سی سال از انقلاب ما میگذرد. هر سال آن کسانی که سالگرد انقلاب را مجسم کردند، برجسته کردند، جشن گرفتند، آحاد مردم بودند. میلیونها مردم هر سال 22 بهمن در سرتاسر کشور به خیابانها میآیند؛ آنها اعلام میکنند عید انقلاب را، سالروز انقلاب را، یادبود انقلاب را. این معنایش چیست؟ این معنایش این است که انقلاب، قائم به ایمانهای آحاد مردم است؛ مخالفین با انقلاب، مخالفین با نظامِ برآمده‌ی از انقلاب، با مردم روبه‌رو هستند، با مردم طرفند. سرّ اینکه آنها موفق هم نمیشوند، همین است؛ والّا هیچ نظام سیاسیای نیست که نشود آن را با روشهای سیاسی یا امنیتی متزلزل کرد؛ یک قویتری می‌آید، آن را متزلزل میکند. اما نظامی که متکی به مردم است، مخالفینش هرچه از لحاظ امنیتی و نظامی و ثروت و اقتصاد و اینها قویتر هم باشند، نمیتوانند این نظام را متزلزل کنند؛ سرّش هم این است که این نظام متکی به مردم است، متکی به ایمانهاست، متکی به همان عاملی است که اصل این نظام را به وجود آورده است؛ این خیلی چیز مهمی است.

نظامی که متکی به مردم است، مخالفینش هرچه از لحاظ امنیتی و نظامی و ثروت و اقتصاد و ... قوی‌تر باشند، نمیتوانند این نظام را متزلزل کنند.

·         سعی میکنند - کمااینکه امسال در تجربه‌های گوناگون دیده شد - هر مراسمی که متکی به انبوه حضور مردمی است، اگر بتوانند، این را به نحوی خراب کنند. روز قدس که برای ضدیت با اسرائیل است، شما میبینید یک گروه معدودی، یک گروه فریب‌خورده‌ای پیدا میشوند، علیه مسئله‌ی فلسطین و به نفع اسرائیل شعار میدهند؛ روز سیزده آبان که روز معارضه‌ی ملت ایران و برائت و نفرت ملت ایران از استکبار آمریکائی است، میآیند علیه این حرکت، علیه نظام جمهوری اسلامی، علیه اسلامیت شعار میدهند! این معنایش چیست؟ این معنایش این است که دشمن نظام جمهوری اسلامی از این حضور خالصِ پرانگیزه‌ی مردمی وحشت دارد؛ این حضوری که مشتمل است بر تمام گرایشهای موجود در میان مردم، سلائق سیاسی گوناگون. ملت ایران متحدند، ملت ایران جهتگیریشان روشن است؛ میخواهند این جهتگیری متحد را، این حرکت منسجم را در تبلیغاتِ خودشان متفرق نشان بدهند؛ ملت ایران را گروه گروه شده و دسته دسته شده و در مقابل هم در مسائل اصولی و اساسی معرفی کنند. هدف، این است؛ با این باید مقابله کرد.

جمهوری اسلامی با خواست مردم و ایمان مردم بر سر کار آمد؛ با این خواست و همین ایمان تا امروز با کمال اقتدار و احساس عزت و احساس بینیازی پیش رفته است؛ و بعد از این هم ان‌شاءالله با اقتدار کامل، با عزت کامل، بر همه‌ی دشمنانش پیروز خواهد شد.

پس مطلب اول به طور خلاصه این است که بیست و دوی بهمن متعلق به ملت ایران است، متعلق به امام بزرگوار است، متعلق به شهداست، متعلق به آن روح و معنای حقیقی انقلاب اسلامی است، مال ملت است؛ دشمن میخواهد این ثروت عظیم و ذخیره‌ی عظیم ملی را متزلزل کند، ضعیف کند. شما با تمام قوا ان‌شاءالله باید در صحنه باشید و عاقلانه و مدبرانه حرکت کنید. ملت هم - بدانید - دلبند و دلبسته‌ی به همین شعارهای اساسی انقلاب است. امروز در دنیا عزت ملت ایران، عظمت ملت ایران - که دشمن هم به آن اقرار میکند - به برکت همین انقلاب و این حضور مردمی است؛ و ملت ایران این را از دست نخواهند داد.

فتنه معنایش این است که یک عده‌ای بیایند با ظاهرِ دوست و باطنِ دشمن وارد میدان شوند و فضا را غبارآلود کنند؛ در این فضای غبارآلود، دشمنِ صریح بتواند چهره‌ی خودش را پنهان کند، وارد میدان شود و ضربه بزند.

·        

 

·         نکته‌ی دوم - که من مکرر در ماه‌های گذشته عرض کرده‌ام - این است که دشمنان ملت از شفاف بودن فضا ناراحتند؛ فضای شفاف را برنمیتابند؛ فضای غبارآلود را میخواهند. در فضای غبارآلود است که میتوانند به مقاصد خودشان نزدیک شوند و به حرکت ملت ایران ضربه بزنند. فضای غبارآلود، همان فتنه است. فتنه معنایش این است که یک عده‌ای بیایند با ظاهرِ دوست و باطنِ دشمن وارد میدان شوند، فضا را غبارآلود کنند؛ در این فضای غبارآلود، دشمنِ صریح بتواند چهره‌ی خودش را پنهان کند، وارد میدان شود و ضربه بزند. اینی که امیرالمؤمنین فرمود: «انّما بدء وقوع الفتن اهواء تتّبع و احکام تبتدع»، تا آنجائی که میفرماید: «فلو انّ الباطل خلص من مزاج الحقّ لم‌یخف علی المرتادین»؛ اگر باطل، عریان و خالص بیاید، کسانی که دنبال شناختن حق هستند، امر برایشان مشتبه نمیشود؛ میفهمند این باطل است. «و لو انّ الحقّ خلص من مزج الباطل انقطع عنه السن المعاندین»؛ حق هم اگر چنانچه بدون پیرایه بیاید توی میدان، معاند دیگر نمیتواند حق را متهم کند به حق نبودن. بعد میفرماید: «و لیکن یؤخذ من هذا ضغث و من ذاک ضغث فیمزجان»؛ فتنه‌گر یک تکه حق، یک تکه باطل را میگیرد، اینها را با هم مخلوط میکند، در کنار هم میگذارد؛ «فحینئذ یشتبه الحقّ علی اولیائه»؛ آن وقت کسانی که دنبال حقند، آنها هم برایشان امر مشتبه میشود. فتنه این است دیگر.

خوب، حالا در مقابل یک چنین پدیده‌ای، علاج چیست؟ عقل سالم حکم میکند و شرع هم همین را قاطعاً بیان میکند: علاج عبارت است از صراحت در تبیین حق، صراحت در بیان حق. وقتی شما میبینید یک حرکتی به بهانه‌ی انتخابات شروع میشود، بعد یک عامل «دشمن»ی در این فضای غبارآلوده وارد میدان شد، وقتی میبینید عامل دشمن - که حرف او، شعار او حاکی از مافیالضمیر اوست - آمد توی میدان، اینجا باید خط را مشخص کنید، اینجا باید مرز را روشن کنید. همه وظیفه دارند؛ بیشتر از همه، خواص؛ و در میان خواص، بیشتر از همه، آن کسانی که مستمعین بیشتری دارند، شنوندگان بیشتری دارند. این وظیفه است دیگر: مرزها روشن بشود و معلوم بشود که کی چی میگوید. اینجور نباشد که باطل، خودش را در لابه‌لای گرد و غبارِ برخاسته‌ی در میدان مخفی کند، ضربه بزند و جبهه‌ی حق نداند از کجا دارد ضربه میخورد. این است که حرف دو پهلو زدن، از خواص، مطلوب نیست. خواص باید حرف را روشن بزنند و مطلب را واضح بیان کنند. این، مخصوص یک گرایش سیاسی خاص هم نیست. در داخل نظام اسلامی، همه‌ی گرایشهائی که در مجموعه‌ی نظام قرار دارند، اینها باید صریح مشخص کنند که بالاخره آن حمایتی که مستکبرین عالم میکنند، مورد قبول است یا مورد قبول نیست. وقتی که سران استکبار، سران ظلم، اشغالگران کشورهای اسلامی، کُشندگان انسانهای مظلوم در فلسطین و در عراق و افغانستان و خیلی جاهای دیگر، میآیند وارد میدان میشوند، حرف میزنند، موضع میگیرند، خوب، باید معلوم بشود این کسی که در نظام جمهوری اسلامی است، در مقابل این چه موضعی دارد؛ حاضر است تبرّی بجوید، بگوید من دشمن شمایم؟ من مخالف شمایم؟

وقتی در داخل محیط فتنه، کسانی با زبانشان صریحاً اسلام و شعارهای نظام جمهوری اسلامی را نفی میکنند، با عملشان هم جمهوریت و یک انتخابات را زیر سؤال میبرند، وقتی این پدیده در جامعه ظاهر شد، انتظار از خواص این است که مرزشان را مشخص کنند، موضعشان را مشخص کنند. دوپهلو حرف زدن، کمک کردن به غبارآلودگی فضاست؛ این کمک به رفع فتنه نیست، این کمک به شفاف‌سازی نیست. شفاف‌سازی، دشمنِ دشمن است؛ مانع دشمن است. غبارآلودگی، کمک دشمن است. این، خودش شد یک شاخص. این یک شاخص است: کی به شفاف‌سازی کمک میکند و کی به غبارآلودگی کمک میکند. همه این را در نظر بگیرند، این را معیار قرار بدهند.


حرف آخر هم اینکه: برادران عزیز! خواهران عزیز! شما بدانید و میدانید که انقلاب اسلامی یک حقیقت است، برخاسته‌ی از یک سنت الهی است؛ این را نمیشود از بین برد، این را نمیشود متزلزل کرد. تا وقتی که آحاد مردم ایمان دارند، علاقه دارند، عشق دارند، اقدام میکنند، بدانند اگر همه‌ی قدرتهای عالم هم دست به دست بدهند، نخواهند توانست به این انقلاب و به این نظام و به این ملت صدمه‌ای وارد کنند. وظیفه‌هائی است، باید انجام داد؛ گذرگاه‌هائی است، باید از آنها گذشت و عبور کرد. بعضی از این گذرگاه‌ها سخت است، بعضی آسانتر است. الحمدلله ملت ما از خیلی گذرگاه‌های سخت و دشوار عبور کرده که خیلی خیلی دشوارتر از آن چیزهائی بوده است که امروز هست، بعد از این هم خواهد بود. حضرت آقای جنتی فرمودند که ملت ایران خیالشان از فتنه‌گران راحت بشود. من به ایشان عرض میکنم که فتنه‌گر و دشمن همیشه هست؛ امروز یک دشمن است، فردا یک دشمن دیگر است، پس‌فردا یک کس دیگر است، یک جور دیگر است. یک ملت وقتی بیدار بود، آگاه بود، عازم بود، ایمان خودش را حفظ کرد، زنده بود، رویش داشت، با همه‌ی این معارضه‌ها با آسانی - که روزبه‌روز آسانتر هم خواهد شد - ایستادگی میکند، دست و پنجه نرم میکند، بر همه‌ی این معارضه‌ها هم فائق می‌آید. ما بحمدالله امروز نشانه‌ی این رویشها را میبینیم؛ این جوانهائی که توی انقلابند.

امروز در دنیا عزت و عظمت ملت ایران - که دشمن هم به آن اقرار میکند - به برکت همین انقلاب و این حضور مردمی است؛ و ملت ایران این را از دست نخواهند داد.

و من توصیه میکنم به مجموعه‌ی دوستان که برای هرچه بهتر پیش بردن کار، از این جوانهای امروز، از این نوخاسته‌های انقلاب، رویشهای انقلاب، هرچه بیشتر استفاده کنند. خیلی از این جوانها یا انقلاب را ندیده‌اند یا در پیروزی انقلاب سنین خیلی کمی داشته‌اند؛ اما امروز از کاری که ماها آن روز میکردیم، خیلی بهتر دارند عمل میکنند، خیلی قویتر دارند عمل میکنند، هوشیارانه‌تر دارند کار میکنند. انقلاب بحمدالله برگ و بارش روزافزون است.

خداوند ان‌شاءالله همه‌ی شما را موفق و مؤید بدارد و رحمت و فضل خودش را بر روح مطهر امام امت و شهدای عزیزمان نازل کند و قلب مقدس ولیعصر را ان‌شاءالله از همه‌ی ما راضی و خشنود کند.
   
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته‌

 

.....................................................................................................................................آیت الله احمد جنتی: هیچ وقت نباید به وضع موجود قانع بود. انسان موجودی کمال گرا است و کمال خواهی انسان حد و مرزی ندارد و انسان همواره باید در اندیشه ارتقاء و پیشرفت باشد.

 

-       ما در شورا باید همواره به فکر ارتقاء جایگاه خود باشیم و بیشتر باید بر روی موضوعات و مسائل فرهنگی کار کنیم.

 

-       اکثریت مردم کشور، اسلام محور و عدالت خواه هستند، بنابراین هر چه بر روی فرهنگ اسلامی متمرکز شویم، بیشتر مورد قبول جامعه واقع می شود و لذا باید ضمن پرهیز از سیاسی کاری، بر ترویج فرهنگ اسلامی تاکید کرد تا فرهنگ غربی، جایگزین فرهنگ اسلامی نشود.

 

- این امر به همت، تلاش و پشتکار نیاز دارد و برای این کار، در شورا باید از مشورت همه اقشار و نیروهای انقلابی و ظرفیت همه ارگانهای انقلابی استفاده کرد تا انشاء الله به نتیجه مطلوب برسد.

 

.........................................................................................................................................................

 

 

مردم، بزرگ ترین سرمایه انقلاب اسلامی

 


انقلاب اسلامی ایران به عنوان بزرگترین پدیده قرن که توانست تحولی بزرگ در کشور ایجاد نماید و نظام جمهوری اسلامی را مستقر سازد، مربوط به یک دوره ی زمانی نیست بلکه یک جریان مستمر است.

بدون تردید حفظ طراوت و تازگی انقلاب و انتقال دستاوردهای آن و همچنین مبارزه با آسیب هایی که شبانه روز آن را تهدید می کند، نیازمند ساز و کارهایی است که بتواند هر لحظه و هر روز به مقاوم سازی آن بپردازد

برگزاری هر یک از مراسم ملی، انقلابی و رسمی کشور فرصت و ظرفیتی برای بازسازی، بازخوانی و تقویت آرمانها و حفظ پویایی روح انقلاب اسلامی و زمینه ای برای رویش های تازه در نسل های جدید است

حضور و مشارکت میلیونی مردم سراسر کشور در مراسم و راه پیمایی ها ضمن ایجاد روحیه نشاط و همدلی و همبستگی میان اقشار مختلف، همواره یک پیام محکم و رسا داشته و آن پیام این است که، انقلاب اسلامی ایران، انقلابی مردمی است که بر پایه ی حضور مردم شگل گرفته و تداوم آن نیز فقط و فقط با حضور مردم امکان پذیر خواهد بود.

مردم بزرگ ترین سرمایه و پشتوانه نظام جمهوری اسلامی بوده و هستند و در همه بحران ها و چالش های 37 سال گذشته همین ویژگی موجب استمرار و حفظ نظام شده است.

امروزه جهان غرب و استکبار از مظاهر قدرت مثل قدرت نظامی و قدرت اقتصادی برخوردار است. اما این قدرت به اعتراف نظریه پردازان، قدرت برهنه است، چون پشتوانه اجتماعی و مردمی ندارد. مثل قدرت پوشالی رژیم پهلوی که تا دندان مسلح بود و به ظاهر از قدرت نظامی و حامیان خارجی برخوردار بود، ولی در مقابل ایستادگی و خواست مردم، فرو ریخت.

وقتی نظامی از پشتیبانی مردم برخوردار باشد، چنین قدرتی دیگر تنها متکی به ابزار و قدرت ظاهری نیست، بلکه این قدرت از درون جامعه جوشیده و نهادینه شده و شکست ناپذیر است.

بدون تردید، اگر قدرت نظامی با سرمایه اجتماعی و اقبال مردمی همراه نباشد، آسیب پذیر است و قابل تکیه نخواهد بود. بنابراین برگزاری هر مراسمی زمانی برای مخاطبان داخلی و خارجی پیام تاثیرگذار خواهد داشت، که از سرمایه اجتماعی یعنی حضور پرشور مردم بهره مند باشد و از حالت دولتی و حکومتی بودن دوری نماید.

بررسی تاریخ انقلاب اسلامی نشان می دهد، همیشه و در هر شرایطی حضور مردم موجب تقویت نظام شده و دشمنان را به کلی مایوس کرده است و یکی از کارکردهای مهم برگزاری مراسم نیز به عنوان صحنه پرشور به نمایش درآمدن اتحاد و انسچام ملی همین است و پیام آور این واقعیت است که هر نظامی که مردمی شد،ماندنی است زیرا مردم ماندنی هستند.

نویسنده : سما

............................................................................................................................

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و نمایش قدرت نرم نظام

 

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حلقه وصل نیاز نظام مردم‌سالار دینی به قدرت نرم ظرفیت‌های ایمانی، ملی و انقلابی ملت ایران است. برای تبیین این عبارت، می‌توان چند نکته را بیان کرد.

نظام مقدس جمهوری اسلامی، برآمده از انقلاب شکوهمند اسلامی است، که از بدو تأسیس، شرایطی متفاوت از تمامی نظام های حاکم در جهان داشت.

انقلاب اسلامی ایران، یگانه انقلابی است که به معنای واقعی مصداق تمام و کمال یک انقلاب مردمی و متکی بر حضور مردم در صحنه بود و حضور گستردۀ  مردم در صحنه های انقلاب، آن را به ثمر رساند.

نظام جمهوری اسلامی به شکلی بی سابقه ، فقط با فاصله 50 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با مراجعه با آرای عمومی تأسیس شد ،بنحوی که تأسیس نظام جمهوری اسلامی متفاوت از تمام نظام ها در جهان است.

و امروزه، پس از استقرار نظام نیز، حضور مردم در صحنه، برای ملت انقلابی ایران، مناسکی شده است،که با تأکید بر انقلاب اسلامی و آرمان‌های آن در راهپیمایی 22 بهمن، علاوه بر اعلام جهانی ، غلبۀ گفتمانی انقلاب اسلامی در داخل کشور را مورد توجه قرار می دهند. در سطح جهان اسلام، در روز قدس با تأکید بر آرمان قدس شریف و در سطح جهانی در روز 13 آبان با تأکید بر ظلم‌ستیزی و استکبارستیزی، جایگاه والای الهی و انسانی خویش را به  نمایش می گذارند که خدمتگزار این عرصه‌ها برای شکل‌گیری قله‌های افتخار ملت، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است.

علاوه بر آن، هرجا که حفظ نظام و انقلاب اسلامی، آرمان‌های بلند انقلاب، تأکید بر آزادگی و عزت‌خواهی در سطح جهان اسلام و جامعه بشری اقتضاء می‌کند، با مدیریت و سیاست‌گذاری و فراخوان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و اعتماد ملت ایران و حتی آزادگان جهان، صحنه‌های حضور مسئولانه و گره‌گشا شکل می‌گیرد و بحران‌ها را خاتمه می‌دهد، فتنه‌ها را می‌شکند و ندای انسانی و الهی را در جهان طنین‌انداز می‌کند و این رمز ضرورت وجود شورا است که در کلام حکیمانۀ امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تأکید شده است و افتخار دیگر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ، دریافت مدال اقدام و عمل به هنگام و لحظه‌شناسی و حرکت در مسیر ناب انقلاب اسلامی است که از بیان صریح و ارزشمند مولای خود، حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) دریافت نموده است.و همۀ این ویژگی ها با یک مهم کامل می گردد و آن هدایت ناب و انقلابی ، یار و همراه دیرین حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، یعنی عمار انقلاب اسلامی حضرت آیةالله جنتی (دامت برکاته) در این نهاد مقدس و کهن و با سابقۀ انقلاب است که همۀ این نعمت ها را با تلاش برای انجام وظیفۀ شایسته شکر می گوئیم.

 

 

 * یادداشت حسین کاشانی پور

مدیر آموزش و پژوهش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی

 

...................................................................................................................................................................................................................................................................................

آشنایی با شورا

موضوع مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف پس از پیروزی انقلاب اسلامی ؛ به عنوان نماد و تبلور عینی جمهوریت مورد توجه ویژه حضرت امام خمینی(ره) و سایر مسئولان کشور قرار گرفت

نهادهای انقلابی در تلاش بودند تا به هر نحو ممکن و با فداکاری، انقلاب اسلامی را حفظ نمایند. این تلاش در تمامی امور بویژه امور تبلیغی از جمله چاپ عکس، پوستر و کتاب گرفته تا برگزاری راهپیمایی و مراسم و صدور اعلامیه و بیانیه مشاهده می گردید. هر نهاد انقلابی سعی می‌کرد تا اهداف انقلاب را تبلیغ نموده و حرکت های مردمی را سازماندهی نماید.این احساس مسئولیت تبلیغی و اینکه همه در امور تبلیغی انقلاب شرکت داشتند، گاهی اوقات منجر به ناهماهنگی و بروز مشکلات اجرایی می گردید

تعدد دستگاهها و مراکز تبلیغی و تنوع نقش هریک در مواجهه با چالشها و رخدادهای پیش‌روی انقلابی نوپا، لزوم ایجاد هماهنگی و حفظ انسجام منطقی بین این دستگاها را بیش از پیش بر همگان روشن می‌ساخت تا اینکه با تدبیر حکیمانه و به موقع امام خمینی(ره) در 12 مرداد 1359 نهادی با عنوان: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تشکیل گردید

این شورا در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون در ایجاد همبستگی تشکل‌ها و جناح‌های سیاسی در برگزاری مراسم و آیین‌های با صداقت و ایجاد تمهیدات لازم برای حضور مستمر مردم در پاسداری از دستاوردهای انقلاب و ارزشهای آن و نیز اعلام مواضع نظام جمهوری اسلامی نسبت به سیاستهای استکبار جهانی نقش برجسته‌ای را ایفا کرده است

در تاریخ 1373/4/19 شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در فهرست نهادهای عمومی غیردولتی قرار گرفت و باستناد ماده واحده قانون مصوبه سال 1387 مجلس شورای اسلامی، اساسنامه آن در جلسه مورخه 1388/7/26 به تصویب هیأت محترم وزیران رسید.



...........................
-

اساسنامه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در یک نگاه

موضوع فعالیت 
سیاستگذاری، برنامه ریزی، سازماندهی، نظارت و راهبری مراسم و مناسبتهای ملی، مذهبی، سیاسی و انقلابی


حوزه فعالیت
برگزاری مراسم و مناسبت‌ها:
1ـ دوازدهم فروردین 
2ـ چهاردهم خرداد
3ـ پانزدهم خرداد
4ـ هفتم تیر
5ـ هشتم شهریور 
6ـ هفدهم شهریور
7ـ هفته زن(سالروز ولادت حضرت فاطمه (س))
8ـ سیزدهم آبان
9ـ روز جهانی قدس
10ـ عید سعید فطر
11ـ نیمه شعبان
12-نهم دی
13ـ دوازدهم و بیست و دوم بهمن
14-سایر مراسم غیر مترقبه و مأموریت هایی که از سوی مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی به این نهاد محول می شود.


وظیفه شورا در برگزاری مراسم دینی
1ـ ارائه الگوهای مناسب
2ـ تعمیق پیام 
3ـ زمینه‌سازی برای حضور مردم

ساختار سازمانی
1ـ مرکز اصلی: تهران
2ـ مراکز استانی
3ـ شهرستان‌ها(در صورت لزوم)



اهداف و وظایف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی

اهــداف
1ـ ایجاد بستر مناسب جهت تعظیم شعائر و ایام‌الله، تعمیق باورها، ارزش‌ها و ترویج فرهنگ انقلابی، افزایش انگیزه مشارکت مردم در برگزاری مراسم 
2ـ زنده نگاه‌داشتن و نکوداشت مناسبت‌های انقلاب اسلامی به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی
3ـ اشاعه فرهنگ دینی و انقلابی و تثبیت و تعمیق آن در بین اقشار مختلف جامعه، به ویژه نسل جوان، از طریق برگزاری مراسم و استفاده بهینه از ظرفیت های ملی آن
4ـ برگزاری مراسم عمومی در داخل و خارج از کشور به منظور بزرگداشت مناسبت‌های جهان اسلام با همکاری مراجع ذی‌ربط مانند وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 
5ـ تقویت و تحکیم ارزش‌ها و ارکان انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تحقق آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) و رهبری نظام 

وظـایف
1ـ اتخاذ تدابیر، سیاست‌ها و خط مشی‌ها و تنظیم تقویم مناسبت‌های سالیانه و تدوین برنامه، برای هر یک از مناسبت‌ها به منظور حسن اجرای تمامی مراسم و مناسبت‌های عمومی و رسمی کشور 
2ـ ایجاد هماهنگی و جلب مشارکت‌ نهادها و دستگاه‌های مؤثر فرهنگی - تبلیغی و تشکل‌های مردمی برای برگزاری هرچه بهتر مراسم و مناسبت‌ها 
3ـ سازماندهی و مدیریت برگزاری مراسم و مناسبت‌های کشور در چارچوب وظایف و اهداف شورا
4ـ تشکیل ستادهای برگزاری مراسم و مناسبت‌های عمومی و رسمی کشور به منظور تحقق مأموریت‌های شورا
5ـ برنامه‌ریزی و اقدامات لازم جهت تأمین منابع و امکانات مورد نیاز
6ـ انجام پژوهش و مطالعات راهبردی و کاربردی در موضوعات مرتبط با وظایف شورا
7ـ نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و نهادهای همکار در اجرای مراسم و اعلام نتایج به مراجع ذی‌ربط
8ـ اعلام مواضع در موقعیت‌ها و شرایط ویژه (با هماهنگی مبادی ذی‌ربط)

ارکـان شـورا
نمـاینده ولی‌فقیه (رئیس شورا)
شورای سیاستگذاری
قـائم‌مقـام
مجمع نمایندگان
وظایف و اختیارات ارکان شورا

نماینده ولی‌فقیه
1ـ لحاظ کردن دستورها و منویات مقام معظم رهبری در سیاست‌‌های کلان شورا
2ـ تأیید و ابلاغ سیاست‌ها و راهبردهای کلی حاکم بر فعالیت‌های شورا
3ـ دعوت از رؤسای دستگاه‌های مسئول (مجمع نمایندگان) برای تشکیل شورا به منظور انجام هماهنگی‌های لازم، حسب مورد.
4ـ تصویب برنامه‌های بلند مدت و میان مدت شورا 
5ـ تصویب ساختار سازمانی و تشکیلات تفصیلی شورا
6ـ تصویب برنامه‌ و بودجه و منابع مالی شورا
7ـ نظارت بر انجام برنامه‌های جاری 
8ـ عزل و نصب قائم مقام، اعضای شورای سیاستگذاری، معاونان، رؤسای ستادها و مسئولان دفاتر استانی 
9ـ تصویب ترازنامه و صورت‌های مالی شورا
10ـ تصویب پیشنهادهای شورای سیاستگذاری و مجمع نمایندگان و اتخاذ تصمیم درمورد سایر مواردی که در راستای اهداف شورا می‌باشد
11ـ تصویب آیین‌نامه‌های مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی.
12ـ دستور حسابرسی داخلی نسبت به فعالیت‌های مالی شورا.
13ـ تصویب دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های پیشنهادی قائم‌مقام
14ـ بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد چگونگی دریافت تسهیلات اعتباری
15ـ اتخاذ تصمیم نسبت به خرید، فروش، اجاره، استیجار و حقوقی که برای اجرای وظایف محول‌شده لازم باشد.
16ـ اتخاذ تصمیم در خصوص واگذاری اراضی، املاک و مستحدثات ملکی و تصرفی به عنوان عوض یا در قبال مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی 
17ـ اتخاذ تصمیم در خصوص برنامه‌های رفاهی کارکنان و تأمین تسهیلات لازم در چارچوب مقررات مربوط

شورای سیاستگذاری
1ـ بررسی و پیشنهاد تشکیلات شورا و ارائه آن برای تصویب نهایی نماینده ولی‌فقیه 
2ـ تصویب برنامه‌ها و طرح‌ها بنا به پیشنهاد قائم‌مقام در چارچوب اهداف و وظایف شورا 
3ـ بررسی و پیشنهاد برنامه‌های راهبردی و بلند مدت (چشم انداز) و ارائه آن برای تأیید نهایی نماینده ولی‌فقیه
4ـ بررسی و پیشنهاد خط مشی و برنامه‌های کلان شورا به نماینده ولی‌فقیه و رئیس شورا
5ـ پیشنهاد اصلاح اساسنامه شورا به نماینده ولی فقیه و رئیس شورا
6ـ بررسی و تصویب برنامه‌های ستادهای تحت پوشش شورا

قائـم‌مقـام
1ـ اجرای تصمیمات رئیس شورا و مصوبات شورای سیاستگذاری 
2ـ تهیه و تنظیم و پیشنهاد خط‌مشی‌ها و برنامه‌های عملیاتی شورا به شورای سیاستگذاری 
3ـ تهیه و تنظیم بودجه سالانه شورا (برای تصویب رئیس شورا) و پیگیری آن
4ـ تهیه و تنظیم تراز مالی سالانه شورا (درآمدها و هزینه‌ها) و ارائه آن به رئیس شورا
5ـ تعیین روش‌های اجرایی در چارچوب مقررات و آیین‌نامه مربوط و ابلاغ به واحدهای ذی‌ربط
6ـ تهیه و پیشنهاد تشکیلات شورا به شورای سیاستگذاری
7ـ تهیه و پیشنهاد آیین‌نامه‌های مالی، معاملاتی اداری و استخدامی شورا به رئیس شورا
8ـ نظارت بر حسن اجرای آیین‌نامه‌های شورا و انجام اقدامات لازم برای حسن اداره امور شورا
9ـ عزل و نصب و ارتقای کارکنان شورا، تعیین حقوق و دستمزد، پاداش، ترفیع و تنبیه آنها بر اساس مقررات
10ـ پیشنهاد عزل و نصب مسئولان دفاتر استانی به رئیس شورا
11ـ افتتاح حساب در بانک‌ها و امضاء اسناد و اوراق مالی و قراردادها و اسناد تعهدآور شورا پس از تفویض رئیس شورا 

مجمع نمایندگان
1ـ بحث و بررسی و اتخاذ تصمیم درباره برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم و مناسبت‌ها در چارچوب وظایف شورا
2ـ ایجاد زمینه همکاری نهادها و دستگاه‌های عضو مجمع با ستادهای ویژه مراسم 
3ـ برنامه‌ریزی و پیش‌بینی لازم جهت بهره‌گیری از امکانات و توانایی‌های دستگاه‌ها و نهادهای عضو 
در راستای سیاست‌های مصوب 
4ـ پیگیری جهت تأمین منابع مالی و امکانات مورد نیاز از دستگاه‌ها و نهادهای عضو
5ـ پیگیری و نظارت بر حسن اجرای مصوبات مجمع و ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در دستگاه‌ها و نهادهای عضو به رئیس مجمع

دستگاه ها و نهاد های عضو مجمع نمایندگان:
1ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 
2ـ وزارت کشور
3ـ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
4ـ وزارت آموزش و پرورش
5ـ وزارت جهاد کشاورزی
6ـ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
7ـ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
8ـ سازمان تبلیغات اسلامی 
9ـ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
10ـ سازمان بسیج مستضعفین
11ـ ستاد کل نیروی‌های مسلح 
12ـ بنیاد شهید و امور ایثارگران 
13ـ ارتش جمهوری اسلامی ایران 
14ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
15ـ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها
16ـ وزارت ورزش و جوان 
17ـ شورای عالی استان‌ها 
18ـ معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
19ـ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 
20ـ کمیته امداد امام خمینی (ره)



ستاد های وابسته به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای انجام وظایف خود اقدام به تشکیل ستادهای مختلف با حضور نهادها، سازمان‌ها و تشکل‌های مرتبط با آن کرده است که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

ستاد برگزاری مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 
(ایام الله دهه فجر)
این ستاد در برگزاری بزرگترین جشن انقلاب یعنی جشن‌های سراسری 12 تا 22 بهمن‌ماه با یاد ورود پیروزمندانه حضرت امام خمینی (ره) به کشور و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، برنامه‌های متنوع و مفصل حماسی و فرهنگی را سازماندهی و هماهنگ می‌کند که راهپیمایی عظیم و پرشور 22 بهمن یکی از آنهاست.

ستاد برگزاری مراسم شهدای هفتم تیر 
این ستاد هرساله مقارن با سالگرد شهادت مظلومانه آیت‌الله دکتر سیدمحمد حسین بهشتی و 72 تن از همراهان و همدلان آن عزیز، برنامه‌ها و مراسم مختلفی را در سراسر کشور و همچنین در محل قتلگاه شهیدان در سرچشمه تهران سازماندهی و برگزار می‌کند.

ستاد برگزاری مراسم هفته زن و روز مادر 
در 20 جمادی‌الثانی هر سال که مقارن با میلاد دو گوهر گرانبهای جهان اسلامی یعنی ام‌الائمه حضرت فاطمه زهرا (س) و خلاصه خوبی‌ها امام خمینی (ره) است، این ستاد با هدایت و هماهنگی شورا مراسم گوناگونی را در نکوداشت این ایام در سراسر کشور برگزار می‌کند.

ستاد برگزاری مراسم یوم الله سیزده‌آبان 
(روز ملی مبارزه با استکبار جهانی)
این ستاد به منظور زنده نگاه داشتن خاطره حوادث تاریخی سیزدهم آبان، یعنی تبعید حضرت امام(ره) به ترکیه (1343)، کشتار دانش‌آموزان توسط رژیم پهلوی(1357)، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا(1358) و سرانجام به عنوان "روز ملی مبارزه با استکبار جهانی" نامگذاری و برنامه‌های مختلفی را در سراسر کشور و به در ویژه تهران برگزار می‌نماید.

ستاد برگزاری مراسم یوم الله روز جهانی قدس
با توجه به تأکید که همه مسئولان و مردم در برگزاری با عظمت مراسم روز جهانی قدس به عنوان یادگاری از اندیشه‌های حضرت امام(ره) دارند این ستاد در تدارک مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس نهایت اهتمام خویش را برای ایجاد هماهنگی میان نهادها و سازمانها صرف می‌کند.

ستاد برگزاری یوم الله 9 دی 
(روز بصیرت و میثاق امت با ولایت)
انقلاب اسلامی ایران دشمنان قسم خورده بسیاری دارد که از آغاز این انقلاب سعی در ایجاد اختلال، تضعیف و انحراف آن را داشته اند. در پی رسیدن به این اهداف دشمنان داخلی و خارجی همیشه و در همه حال در فعالیتند. نمونه این دشمنی ها فتنه سال 1388 بود و پس از اتنخابات ریاست جمهوری دهم بود که با درایت مقام معظم رهبری ، هوشیاری مردم و لحظه شناسی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و حضور حماسی مردم تهران و سراسر ایران در هشتم و نهم دیماه سال 88 ناکام ماند. شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی همه ساله در راستای پاسداشت سالروز این حماسه مردمی مراسمی را برگزار می کند.


ستاد برگزاری سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در استانها
این انقلاب بی نام امام خمینی (ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست. تجلیل از مقام شامخ حضرت امام، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پاسداشت همه خوبیها و زیبایی هاست. تشکیل ستاد برگزاری سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و تلاش در جهت برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم این روز از افتخارات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است که با تحقق آن، برنامه ریزی ها و سازماندهی ها چنان سامان می یابد تا این روز با همه تلخی های جانکاهش آنچنان که باید گرامی داشته شود.

ستاد برگزاری سالگرد قیام پانزده خرداد 
برگزاری مراسم پانزده خرداد به منظور گرامیداشت نهضتی خود جوش و مردمی است که در سال 1342به وقوع پیوست. قیام پانزدهم خرداد نقطه ای نورانی در مبارزات ملت ایران در برابر حکومت پهلوی بود که استمرار یاد و خاطره آن به قیام سراسری 1357 و پیروزی انقلاب اسلامی ایران انجامید. زنده نگاه داشتن یاد و خاطره این قیام و شهیدانی که خالصانه جان خود را در طبقی از اخلاص پیشکش انقلاب اسلامی کردند از وظایف خطیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است که ستاد برگزاری سالگرد قیام پانزده خرداد عهده دار این مسئولیت ارزشمند است.

ستاد برگزاری و سازماندهی مراسم پیش بینی نشده 
انقلاب اسلامی ایران در طول عمر پربرکت خود فراز و نشیب های فراوانی را طی کرده است و بی شک در راه نیل به اهداف مقدس خود آماج تیر های دشمنان انقلاب قرار خواهد گرفت.
کوبنده ترین پاسخ در برابر حرکت های مذبوحانه آنان حضور مردم بصیر، زمان شناس و معتقد است که رأی و نظر قاطع آنان را - به عنوان پشتیبانان واقعی نظام - تجسم عینی بخشد. به همین دلیل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی همواره آماده است تا در مواقع حساس با تمام تجربه و توان خود زمینه های حضور گرم و پرشور مردم را فراهم سازد و خواست و اراده ملتی رشید و سرافراز را به تصویر کشد.

 

....................................................................................................................................................................................

 

.........................................................

 

 

به چه کسی دین دار می‌گویند؟

نشانه‌ی دین داری چیست؟                                                      

با چه کسی شراکت داشته باشیم؟ فرزندمان را به همسری کدام جوان در آوریم؟ کدام دوست را شفیق گرمابه و گلستان‌مان سازیم؟ به چه کسی اعتماد کنیم؟

آیا مردی که محاسن، بلند کرده یا خانمی که چادر بر سر نموده لزوما انسان دین داری است؟ آیا هر کس سجود و رکوع طولانی‌تری داشته باشد یا آیات بیشتری از کتاب خدا را حفظ کرده باشد، دین دارتر است؟

آیا شاخصه‌ای وجود دارد که دین دارِ حقیقی از مدّعی دین داری باز شناخته شود؟

 

 

پاسخ از زبان امام صادق علیه السلام:

"لَا تَنْظُرُوا إِلَى طُولِ رُکُوعِ الرَّجُلِ وَ سُجُودِهِ فَإِنَّ ذَلِکَ شَیْ‏ءٌ اعْتَادَهُ فَلَوْ تَرَکَهُ اسْتَوْحَشَ لِذَلِکَ وَ لَکِنِ انْظُرُوا إِلَى صِدْقِ حَدِیثِهِ وَ أَدَاءِ أَمَانَتِه":

[برای شناخت کسی] به‌ طول‌ رکوع‌ و سجود او نگاه نکنید زیرا [چه بسا] آن (رکوع و سجود طولانی) چیزی است که به‌ آن‌ عادت‌ کرده‌ است و اگر ترکش کند، وحشت‌ او را فرا می‌گیرد، بلکه به‌ راستگویی و اداء امانتش ‌بنگرید.

کافی، ج 2، ص 105

 

................................................................................

اگر بگویند یکی از مهم‌ترین بیانات امام راحل را که کمتر بازخوانی شده است را بیان کنید، من به این سخنرانی اشاره می‌کنم که در تاریخ ۲ فروردین ۱۳۶۸ در دیدار با مهاجرین جنگ و مطابق با روز عید نیمه شعبان بیان شده است. بخش‌هایی از این سخنرانی:

  • نفوذیها بارها اعلام کرده‌اند که حرف خود را از دهان «ساده اندیشان موجّه» می‌زنند.

  • چهارچوب دوستی من در درستی راه هر فرد نهفته است.

  • ما باید تمام عشقمان به خدا باشد نه تاریخ. کسانی که از منافقین و لیبرالها دفاع می‌کنند، پیش ملت عزیز و شهید داده ما راهی ندارند.

  • مسائل اقتصادی و مادی اگر لحظه‌ای مسئولین را از وظیفه‌ای که بر عهده دارند منصرف کند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد.

  • باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در اداره هرچه بهتر مردم بنماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام است، منصرف کند.

  • مردم عزیز ایران حقاً چهره منوّر تاریخ بزرگ اسلام در زمان معاصرند.

  • چه کسی است که نداند مردم عزیز ما در سختی هستند و گرانی و کمبود بر طبقه مستضعف فشار می‌آورد، ولی هیچ کس هم نیست که نداند پشت کردن به فرهنگ دوَل دنیای امروز و پایه ریزی فرهنگی جدید بر مبنای اسلام در جهان و برخورد قاطع اسلامی با امریکا و شوروی، فشار و سختی و شهادت و گرسنگی را به دنبال دارد و مردم ما این راه را خود انتخاب کرده‌اند و بهای آن را هم خواهند پرداخت و بر این امر هم افتخار می‌کنند. این روشن است که شکستن فرهنگ شرق و غرب، بی شهادت میسر نیست.

  • من بار دیگر از مسئولین بالای نظام جمهوری اسلامی می‌خواهم که از هیچ کس و از هیچ چیز جز خدای بزرگ نترسند و کمرها را ببندند و دست از مبارزه و جهاد علیه فساد و فحشای سرمایه داری غرب و پوچی و تجاوز کمونیزم نکشند که ما هنوز در قدمهای اول مبارزه جهانی خود علیه غرب و شرقیم.

  • مگر بیش از این است که ما ظاهراً از جهانخواران شکست می‌خوریم و نابود می‌شویم؟ مگر بیش از این است که ما را در دنیا به خشونت و تحجر معرفی می‌کنند؟ مگربیش از این است که با نفوذ ایادی قاتل و منحرف خود در محافل و منازل، عزت اسلام و مسلمین را پایکوب می‌کنند؟ مگر بیش از این است که فرزندان عزیز اسلام ناب محمدی در سراسر جهان بر چوبه‌های‌دار می‌روند؟ مگر بیش از این است که زنان و فرزندان خردسال حزب الله در جهان به اسارت گرفته می‌شوند؟ بگذار دنیای پست مادیت با ما چنین کند ولی ما به وظیفه اسلامی خود عمل کنیم.

  • امروز بیشتر از هر زمانی کینه و دشمنی استکبار علیه اسلام ناب محمدی برملا شده است. بسیج عمومی آنان در دفاع از یک خود فروخته و نویسنده مزدور گویای این واقعیت است و شاید آنان اینهمه فضاحت و بی‌آبرویی‌شان را به خاطر رسیدن به هدف شوم خود پیش بینی نکرده بودند که امروز با سرافکندگی و خواری از کرده خود پشیمان و با ذلت مراجعت می‌کنند.

  • احتمالاً قضیه مبارزه با حجاب زنان مسلمان در فضای آموزشی، حرکتی انحرافی برای کمرنگ کردن جلوه عظیم دفاع جهان اسلام از رسول اکرم - صلی الله علیه و آله و سلم - می‌باشد. گر چه خود این واقعه هم از دردهایی است که ملتهای اسلامی گرفتار آن شده‌اند که چگونه در دنیای به اصطلاح آزاد، الزام زنان و دختران مسلمان به رفع حجاب عین دموکراسی است و فقط ما که گفته‌ایم کسی که به پیغمبر اسلام - صلی الله علیه و آله و سلم - توهین کند و اجماع فقهای مسلمین فتوا به اعدام آن می‌دهند، خلاف آزادی است! راستی چرا دنیا در برابر کسی که اجازه ندهد تا دختران مسلمان به دلخواه خود با پوشش اسلامی در دانشگاهها درس بخوانند یا تدریس کنند، ساکت نشسته است؟ جز این است که تفسیر و تأویل آزادی و استفاده از آن در اختیار کسانی است که با اساس آزادی مقدس مخالفند؟

  • من باز می‌گویم همه مسئولان نظام و مردم ایران باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامی‌تان - به خیال خام خودشان - بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست. نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور، همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظه‌ای آرامتان نمی‌گذارند.

 ...............................................................

 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۵/۰۱
علی کدخدایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی